Quinta Rural

Quinta Rural in het kort

Portugal, Braga

Kleine camping in de bergen van Noord Portugal op 865m hoogte met een adembenemend uitzicht.

 • afstand vanaf Utrecht: 2032 km
 • table d’hôte
 • zwembad
 • 10 kampeerplaatsen
 • 8 boerenleeftenten voor max. 5p

Omschrijving

Quinta Rural is een eigenwijze kleine camping in de bergen van Noord Portugal. Hier vind je rust, ruimte, een adembenemende omgeving en veel goede tips van de Nederlandse eigenaren Natascha en Timo. 's Middags afkoelen in het biozwembadje, eindelijk weer eens een goed boek lezen en toekomen aan een goed gesprek 's avonds bij een gezellige gezamenlijke maaltijd of aan de bar. Onthaasten gaat als vanzelf.

Camping: De zeer ruime kampeerplaatsen (10) zijn aangelegd op grote terrassen in een glooiend landschap, omringd door een berglandschap. Glamping: Behalve de ruime kampeerplaatsen voor tenten, caravans en campers kun je hier ook een Boerenleeftent (glamping/safaritent) huren. Deze goed ingerichte tenten staan op houten vlonders en zijn comfortabel ingericht en geschikt voor 5 personen.

De toilet-, was- en doucheruimte is op loopafstand te bereiken. Verder kun je natuurlijk ook kiezen voor het de Casa de Palha, een Eco-Lodge huis (stroleem-constructie) geschikt voor 2-4 personen met een sfeervolle inrichting.

Omgeving & Activiteiten

Quinta Rural ligt in Noord-Portugal, district Braga, gemeente Cabeceiras de Basto, in het middeleeuws aandoend dorpje Juguelhe. Door de ligging va de Quinta op 865m hoogte heb je hier een adembenemend uitzicht, maar ook een heerlijk klimaat (m.u.v. de winter)! Aangename temperaturen die gepaard gaan met een zacht briesje... Ideaal voor stevige natuurwandelingen en spannende outdooravonturen, zoals: canyoning, adventure parcs, paardrijden, raften enz.

Quinta Rural is gelegen op de grens van twee werelden; het liefelijke Tamega-dal met haar wijngaarden enerzijds en het rauwe pure berglandschap van de Serra de Cabreira met haar herdersdorpjes en loslopende kuddes anderzijds. Oftewel op de grens van de Minho streek en Trás-os-Montes.

Zowel binnendoor rijdend als via de snelweg is Quinta Rural een goede uitvalsbasis voor natuur én cultuur. Natascha en Timo geven je graag tips over bezienswaardigheden in Porto, Braga, Barcelos, Guimaraes, de Douro wijnvallei en nog veel meer.

Vanaf de Quinta lokken allerlei wandelingen en authentieke dorpjes in de Serra da Cabreira, van de natuurparken de Geres tot de Alvao, van de Minho tot Trás-os-Montes, van herdersdorpjes tot wijnhoeves. Uiteraard doorspekt met natuurlijke zwemwatertjes, van bergbeekje via waterval tot rivier of meer.

Eten & Drinken

Tijdens het hoogseizoen wordt er 3-4 keer per week een heerlijke, gezamenlijke avondmaaltijd georganiseerd op inschrijving. Denk hierbij bv. aan: een verrassende & uitgebreide barbecue, traditionele (streek)gerechten, samen pannenkoeken bakken en vispotjes uit de oven. Uit eigen keuken en met verse lokale (en vaak biologische) producten bereid. Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor het ontbijt.

Over de eigenaren

De eigenaren van Quinta Rural zijn Natascha (1978) en Timo (1976). In Nederland en België was Natascha een echte jobhopper; 12 steden, 13 ambachten. Van marketing medewerkster via interim-manager tot lerares Mbo en verzorgster van kinderen met gedragsproblematiek. Onrustig, op zijn minst, altijd op zoek naar vrijheid, autonomie en nieuwe uitdagingen.

In het vroege voorjaar van 2010 in Portugal aangekomen, merkte zij al snel dat dít het leven was waar ze altijd naar op zoek was. De drang naar uitdagingen en vrijheid is er (gelukkig) nog steeds; een betere uitlaatklep dan een oude verlaten boerderij transformeren naar een unieke, back to basic maar persoonlijke vakantieplek, bestaat niet.

Na 2 jaar hands-on experience in het mede runnen van een camping en zich flink ondergedompeld te hebben in de Portugese samenleving, kwam, na lang zoeken, Quinta Rural op haar pad. Overweldigd door het uitzicht, de geschiedenis (de boerderij dateert uit 1673) en de natuur, besloot zij hier te "landen". Met de hulp van Portugese werklieden, vrienden, familie en vrijwilligers, heeft de quinta ´zijn ziel´ teruggekregen en zijn we gegroeid tot wat het nu is.

Eind maart 2013 kwam Timo als vrijwilliger op Natascha's pad. Zó´n mooi mens en dan ook nog met dezelfde soort dromen én handig… dat is een blijvertje geworden. Nooit had zij kunnen bevroeden dat er, nog geen twee jaar later, een mini-mensje hun leven door elkaar zou schudden, noch dat we hier zó van zouden genieten.

Na ruim elf jaar van ondernemen in de bouw besloot Timo in 2010 het roer om te gooien. De altijd gehaaste en steeds drukker wordende consumptiemaatschappij in Nederland paste niet meer bij zijn gewenste leven. Vanaf dat moment ging hij elk jaar voor lange tijd naar het buitenland om vrijwilligerswerk te doen op plekken waar de mensen op een andere manier leefden en merkte al snel dat een meer natuurlijke en zelfvoorzienende manier van leven veel beter bij hem paste.

Hij raakte zo geïnspireerd dat hij Stichting duurzame samenleving heeft opgericht; opkomen voor een samenleving waarin de mens en de toekomst van de kinderen
centraal staan in plaats van het economisch belang.

In het vroege voorjaar van 2013 belandde Timo op Quinta Rural, werd verliefd op Natascha, de plek, de dieren en de omgeving. In 2015 werd hun zoon Tiago geboren.

Contact

Juguelhe Rio Douro 1
4860-426 Cabeceiras de Basto
Portugal

Tel: 00351927024444
Email: quintarural@gmail.com
Website: www.quintarural.com

Accommodatie

 • Luxe ingerichte tent
 • Safaritent
 • Boerderij/Agriturismo

Omgeving

 • Bergen
 • Bos
 • Dorp
 • Meer
 • Rivier
 • Stad
 • Zwembad

Faciliteiten

 • Bar
 • Ontbijt
 • Restaurant
 • Table d’hôte
 • Zwembad

Activiteiten

 • Cultuur
 • Klimmen
 • Wandelen
Rolstoelvriendelijk
Ja
Honden toegestaan
Ja
Open in de maanden
Mei - Jun - Jul - Aug - Sept - Okt

Prijzen voor 2p vanaf:

Accommodatie

Contact opnemen met Quinta Rural